Beste reisgids Barcelona van 2024

Reisgids Barcelona

Onder Nederlandse toeristen is Barcelona één van de populairste steden. Het is relatief dichtbij vanuit Nederland, het lijkt er altijd goed weer te zijn en de stad is opvallend divers. Je kunt de vele bezienswaardigheden ontdekken of heerlijk aan het strand liggen. Klinkt dit als muziek in je oren? Schaf dan de beste reisgids Barcelona aan en verdiep je goed in deze wereldstad. Ter plekke heb je uiteraard ook veel aan je Barcelona reisgids.

Top 10 beste reisgidsen Barcelona van 2024

1. Capitool reisgidsen Barcelona & Catalonië

De Capitool reisgidsen Barcelona & Catalonië is de beste reisgids Barcelona van 2024. Deze reisgids bevat 208 pagina’s, is ontzettend uitgebreid en biedt alle informatie waar je naar op zoek bent. Je vindt in dit boek de leukste bezienswaardigheden, handige plattegronden en insider tips. Met deze informatie geniet je nog meer van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Deze reisgids is ook nog eens compact en hierdoor eenvoudig mee te nemen. Ook ben ik uitermate te spreken over de vele illustraties en foto’s; dit maakt deze reisgids nog duidelijker. Al met al een absolute aanrader voor iedereen die naar Barcelona toe gaat!

2. Marco Polo NL Reisgids Barcelona

De Marco Polo NL Reisgids Barcelona is een goede nummer 2 in mijn top 10. Wat ik erg sterk aan deze reisgids vind, is de compactheid. Dit is een reisgids die je gewoon in je broekzak mee kunt nemen. In combinatie met de uitneembare kaart en waardevolle informatie zorgt dit voor veel gebruiksgemak. Deze Barcelona reisgids is ook nog eens erg betaalbaar en bevat maar liefst 152 pagina’s. Je vindt hierin informatie over de leukste bezienswaardigheden, leuke winkels en heerlijke restaurants. Ook vind je in deze Barcelona reisgids handige insider tips over deze prachtige stad.

3. Time to momo Barcelona

De Time to momo Barcelona reisgids is ook zeer zeker een aanrader. Wat Time to momo erg goed doet, is het delen van gebruikerservaringen. Dat is ook bij deze reisgids het geval. Je krijgt hierdoor veel waardevolle informatie voorgeschoteld waar je echt iets aan hebt. Ook deze reisgids is weer eenvoudig mee te nemen en leest heerlijk weg. Je vindt in deze reisgids ook nog 6 leuke wandelroutes, een handige uitneembare kaart en dus de leukste tips. Dit is, wat mij betreft, exact een Barcelona reisgids zoals een Barcelona reisgids moet zijn!

4. ANWB Extra Barcelona

De ANWB Extra Barcelona reisgids is eveneens een aanrader. Deze reisgids richt zich niet alleen op Barcelona zelf, maar ook op het gebied rondom de stad. Een belangrijk voordeel hierbij vind ik dat de ANWB deze reisgids opgesteld heeft. Dit is uiteraard bij uitstek dé reisexpert van dit moment. Verder ben ik te spreken over de compactheid van deze reisgids; ook deze gids neem je eenvoudig in je broekzak mee. In de gids zelf vind je 15 leuke bezienswaardigheden, praktische tips over vervoer in de stad en handige tips over overnachtingen in de stad. Met deze ANWB reisgids over Barcelona bereid je je reis perfect voor!

5. National Geographic Reisgids Barcelona

Met de National Geographic Reisgids Barcelona bereid je je reis perfect voor. In deze uitgebreide reisgids, van maar liefst 272 pagina’s dik, vind je alle mogelijke informatie over de stad. Men heeft voor verfrissende, verrassende en kwalitatief hoogwaardige inhoud gezorgd; je kunt het hierdoor niet vergelijken met bovenstaande reisgidsen. Wel moet ik opmerken dat je deze reisgids minder eenvoudig meeneemt op reis. Dit komt vooral doordat dit een grotere reisgids is. Om je vakantie naar Barcelona voor te bereiden, is dit uiteraard wel een hele geschikte reisgids!

Barcelona reisgids1

Waarom heb je een reisgids Barcelona nodig?

Barcelona is één van de leukste steden voor een stedentrip. De stad heeft veel te bieden, beschikt over een heerlijk klimaat en is ideaal gelegen. Daarbovenop komt dat het slechts 2 uurtjes vliegen is naar de stad. Voordat je het doorhebt, bevind je je al in deze prachtige Spaanse stad.

Je wilt uiteraard wel zoveel mogelijk uit je stedentrip halen. Nou, daar heb je absoluut de beste reisgids Barcelona voor nodig. Met zo’n gids geniet je van interessante voordelen:

  • Alle informatie bij de hand. Met een goede reisgids over Barcelona heb je alle relevante informatie bij de hand. Je weet direct wat de leukste bezienswaardigheden zijn, waar je lekker kunt eten of wat leuke wandelroutes zijn.
  • Minder smartphonegebruik tijdens je reis. Door een goede reisgids naar Barcelona mee te nemen, hoef je je smartphone minder te gebruiken. Je brein komt hierdoor meer tot rust en je kunt meer en meer van je reis genieten.
  • Eenvoudig mee te nemen. De betere Barcelona reisgidsen zijn ook nog eenvoudig mee te nemen. Met dank aan de compacte afmetingen en het minieme gewicht. Je kunt de betere varianten zelfs in je broekzak meenemen!
  • Perfecte voorbereiding van de reis. Hoeveel dagen ga je naar Barcelona toe? Grote kans dat je eigenlijk te weinig tijd hebt in deze veelzijdige stad. Mede daarom is het belangrijk om je reis goed voor te bereiden; je haalt daarmee alles uit je stedentrip naar Barcelona. Hier helpt een goede reisgids je absoluut uit.

Veel soorten reisgidsen Barcelona

Wil je graag de beste reisgids Barcelona aanschaffen? Dan kies je idealiter voor één van bovenstaande reisgidsen. Wat mij echter opgevallen is, is dat je uit veel soorten Barcelona reisgidsen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een reisgids die over zowel Barcelona als Catalonië gaat. Je kunt echter ook kiezen voor gidsen die zich alleen op de stad zelf richten.

Tevens kiest elke auteur voor een andere opbouw van de reisgids. In sommige reisgidsen vind je bijvoorbeeld alleen informatie over de leukste bezienswaardigheden. In andere reisgidsen vind je ook informatie over winkels, restaurants, hotels, het openbaar vervoer en tal van andere zaken. Je kunt al met al uit meerdere soorten Barcelona reisgidsen kiezen, dus maak voor jezelf een goede vergelijking.

Barcelona reisgids5

Reisgids Barcelona uitkiezen: hier moet je op letten

Om je reis naar Barcelona goed voor te bereiden, heb je zeker een reisgids nodig. Daarvoor raad ik je dus de bovenstaande varianten aan. Maar, wat is nou voor jou de beste reisgids Barcelona? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Inhoud van de gids

Ten eerste wijs ik je met veel plezier op de inhoud van de gids. Tijdens mijn zoektocht naar de beste reisgids Barcelona heb ik namelijk opgemerkt dat elke reisgids een andere inhoud heeft. In sommige gidsen tref je alleen een lijst met bezienswaardigheden, terwijl andere gidsen een heel stuk uitgebreider zijn. Het is aan jou om te bepalen naar welke informatie je precies op zoek bent.

Afmetingen & gewicht

Ten tweede wijs ik je op de afmetingen en het gewicht van de reisgids. Wil je de gids vooral in Barcelona zelf gebruiken? Dan kies je idealiter voor een kleinere reisgids. Wil je de gids vooral ter voorbereiding gebruiken? Dan kun je beter voor een uitgebreidere gids kiezen.

Auteur

Ten derde vind ik het belangrijk om naar de auteur van de reisgids te kijken. Wie of wat heeft de reisgids precies opgesteld? Kies voor een reisgids die door een ervaren specialist opgesteld is. Je kunt dan volledig bouwen en vertrouwen op de inhoud van de gids.

Stijl van de gids

Ten vierde wijs ik je graag op de stijl van de gids. Bevat de gids bijvoorbeeld heel veel foto’s, illustraties en andere visuele beelden? Dat geniet mijn voorkeur; foto’s zeggen immers meer dan woorden. Check ook goed of de gids mogelijk over een uitneembare kaart of plattegronden beschikt. Dat kan handig zijn tijdens je bezoek aan deze geweldige stad.

Prijs

Tot slot kun je ook nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit is in mijn ogen echter minder belangrijk. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een reisgids die volledig naar je wens is. Of je daar nou €15 of €25 aan uit moet geven, is eigenlijk niet belangrijk.

Barcelona reisgids4

Nieuwe of tweedehands reisgids Barcelona kopen?

Mijn advies is om voor een nieuwe reisgids Barcelona te gaan. Zo’n gids is nog volledig intact en kun je na je reis ook weer eenvoudig verkopen. Je totale investering in de Barcelona reisgids valt hierdoor nóg lager uit.

Waar koop je een goede Barcelona reisgids?

De beste reisgids Barcelona koop je met een gerust hart bij Bol. Je geniet bij deze webshop van een uitgebreid aanbod, prima leveringsvoorwaarden en een snelle levering. Je kunt dus ook last minute nog even een goede Barcelona reisgids kopen!

Andere reisgidsen voor Spaanse steden

Naast een Barcelona reisgids raad ik je ook nog een Valencia reisgids, Granada reisgids of Madrid reisgids aan. Het land Spanje is reusachtig en herbergt talloze prachtige steden. Door de juiste reisgidsen te kopen, maak je je komende vakanties nog leuker. Veel plezier tijdens je stedentrip in Barcelona!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen