Beste reisgids Baskenland van 2024

Reisgids Baskenland

Jarenlang was Baskenland een regio in vergetelheid. Deze regio trok weinig toeristen aan en was ook langere tijd vrij armoedig. Daar is in de afgelopen jaren aanzienlijk verandering ingekomen. Baskenland is uitgegroeid tot een populaire vakantieregio in Spanje en heeft veel in zijn mars. Wil je dat zelf ontdekken en beleven? Neem dan vooral een goede reisgids Baskenland mee!

5 beste reisgidsen Baskenland van 2024

1. PassePartout-Baskenland, Rioja en Navarra

De PassePartout-Baskenland, Rioja en Navarra reisgids is de beste reisgids Baskenland van 2024. Deze reisgids bevat maar liefst 160 pagina’s en is ontzettend waardevol. Je vindt informatie over de leukste bezienswaardigheden, de mooiste plekjes en de leukste steden. Hierbij ligt uiteraard de focus ook op Bilbao; de hoofdstad van Baskenland. Deze gids is relatief groot, waardoor je ‘m minder eenvoudig mee in je broekzak neemt. Toch raad ik je deze gids van harte aan, juist omdat ‘ie zo waardevol is. Je reis naar Baskenland vul je perfect in met alle informatie uit deze reisgids. Deze gids ziet er keurig verzorgd uit, is van veel illustraties voorzien en kost je slechts €24,50.

2. Marco Polo NL Baskenland – Bilbao

De Marco Polo NL Baskenland – Bilbao reisgids is een absolute aanrader. Deze gids is in pocket formaat uitgevoerd, waardoor je ‘m eenvoudig meeneemt tijdens je reis. In de gids zelf ontdek je de mooiste plekjes van deze gehele regio. Daarbij ben ik ook over de uitneembare kaart te spreken. Dankzij deze kaart vind je eenvoudig de weg in deze prachtige regio. Zoals de naam al aangeeft, is een deel van deze gids aan de stad Bilbao gewijd. Zo vind je de mooiste bezienswaardigheden, informatie over de leukste plekjes om wat te eten en te drinken en handige tips. Deze gids telt 132 pagina’s en kost slechts €14,95. Een reisgids met een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding dus.

3. ANWB Extra – Bilbao

€15,50
Op voorraad
Bol.com

De ANWB Extra – Bilbao reisgids is de beste ANWB reisgids Baskenland van 2024. De naam doet vermoeden dat deze gids alleen over Bilbao gaat, maar dat is niet helemaal aan de orde. In de gids vind je ook informatie over San Sebastián en andere delen van Baskenland. Dit deed mij ertoe besluiten om deze gids ‘gewoon’ in deze top 5 van beste reisgidsen Baskenland op te nemen. Deze gids kost je in ieder geval slechts €14,95, is door de experts van de ANWB samengesteld en bevat 128 pagina’s. Wat ik echter belangrijker vind, is het pocket formaat. Dankzij het compacte formaat neem je deze gids tijdens je reis door Baskenland eenvoudig mee. Super handig en praktisch!

4. Time to momo – Bilbao + San Sebastian & de Baskische Kust

De Time to momo – Bilbao + San Sebastian & de Baskische Kust reisgids is ontzettend uitgebreid. Dit blijkt alleen al uit de naam van deze gids. In deze gids ligt de focus op de steden Bilbao en San Sebastián, maar ook op het hele gebied langs de Baskische kust. Dit is één van de mooiste delen van Baskenland; de kust en bergen wisselen elkaar hier op een feilloze manier af. In deze gids vind je in ieder geval alle mogelijke informatie over deze gebieden. Deze informatie gaat gepaard met handige insider tips en mooie foto’s + illustraties. Deze gids telt 130 pagina’s en is bijzonder eenvoudig mee te nemen tijdens je reis. Dat dit een luxere reisgids Baskenland is, blijkt uit het prijskaartje van ongeveer €22.

5. Lonely Planet Pocket Bilbao & San Sebastian

De Lonely Planet Pocket Bilbao & San Sebastian reisgids is de beste reisgids Baskenland in het Engels. Ben je de Engelse taal niet zo goed machtig? Kies dan voor één van bovenstaande gidsen. Deze gids is in ieder geval super interessant, super uitgebreid en voorzien van prachtig beeldmateriaal. De gids bevat onder meer informatie over de leukste bezienswaardigheden, het lokale leven en de mooiste, geheime plekjes. De focus ligt hierbij wel op Bilbao en San Sebastián; over de andere plekken in Baskenland tref je niet al te veel informatie aan. Voor deze gids hoef je overigens slechts €11,50 te betalen!

Baskenland reisgids3

Waarom heb je een reisgids Baskenland nodig?

Baskenland is een unieke regio in Spanje. Niet alleen omdat men ter plekke vindt dat ze geen echte Spanjaarden zijn, maar ook door de unieke landschappen. Waar in Spanje kom je zoveel stranden en bergen tegen als in Baskenland? Juist; nergens!

Het lastige van Baskenland is dat deze regio pas sinds kort populair is. Er zijn hierdoor maar weinig mensen met echt veel ervaringen met het maken van reizen in deze regio. Gelukkig kun je voor een goede reisgids Baskenland kiezen. Daarmee geniet je van talloze voordelen:

  • Je bereidt je reis door Baskenland perfect voor. Reizen door Baskenland brengt zeker wat aandachtspunten met zich mee. Ook is het een vrij groot gebied, waardoor je je reis goed zou moeten plannen. Daar helpt een reisgids Baskenland je op voorhand perfect bij.
  • Alle informatie op zak. De meeste reisgidsen Baskenland zijn vrij klein en hierdoor eenvoudig in je broekzak mee te nemen. Dit betekent dat je alle informatie op zak hebt tijdens het maken van je reis door deze regio.
  • Minder smartphonegebruik. Door een goede reisgids Baskenland mee te nemen, hoef je minder vaak je smartphone te gebruiken. Prettig met het oog op je geestelijke rust en ook prettig met het oog op gebruiksgemak. In de bergen in Baskenland heb je namelijk niet altijd goed bereik met je smartphone. Dan is het al helemaal fijn dat je alle informatie ‘gewoon’ in de reisgids vindt.

Verschillende soorten reisgidsen over Baskenland

Als je de beste reisgids Baskenland wilt kopen, moet je een paar vragen voor jezelf beantwoorden. Dit moet je vooral doen met het oog op de verschillende soorten reisgidsen over Baskenland. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een reisgids die over heel Baskenland gaat, maar ook voor een reisgids die alleen over de grootste steden in Baskenland gaat. Dit is vooral iets dat je af moet stemmen op je vakantie en wensen.

Baskenland reisgids2

Reisgids Baskenland uitkiezen: hier moet je op letten

Het aanbod van reisgidsen Baskenland is vrij uitgebreid. Juist daarom raad ik je aan om voor één van bovenstaande gidsen te gaan. Deze gidsen hebben hun meerwaarde bewezen en zoomen perfect in op deze prachtige regio. Maar, wat is nou voor jou de beste reisgids Baskenland? Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Inhoud & soort reisgids

Je moet eerst bepalen wat voor informatie je in de reisgids aan wilt treffen. Wil je alles weten over de leukste bezienswaardigheden en plekjes in Baskenland? Wil je informatie over de mooiste autoroutes voorgeschoteld krijgen? Of wil je alle informatie over de grootste steden in Baskenland voorgeschoteld krijgen? Denk hier goed over na, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar het beste soort reisgids. Hierbij moet je uiteraard de inhoud goed afstemmen op je vakantiewensen.

Auteur & taal

Kijk altijd goed naar de auteur van een reisgids Baskenland. Mijn tip hierover is kort en bondig: ga altijd voor een reisgids van een ervaren reisexpert of -instantie. Daarbij kun je ook nog naar de taal kijken. Je kunt zowel voor Nederlandstalige- als Engelstalige reisgidsen over Baskenland kiezen.

Pagina’s & afmetingen

Bij een reisgids Baskenland moet je goed naar het aantal pagina’s én de afmetingen kijken. De afmetingen zijn vooral bepalend voor de manier waarop je de reisgids kunt gebruiken. Het aantal pagina’s is veelzeggend voor de inhoud en uitgebreidheid van de reisgids.

Prijs

Kijk vooral niet naar de prijs van een reisgids Baskenland. De prijzen verschillen namelijk niet heel erg, terwijl de totale kosten voor je vakantie uiteraard vrij hoog zijn. De €15 á €20 voor een goede reisgids Baskenland maken daarom eigenlijk niet echt uit.

Nieuwe of tweedehands reisgids Baskenland kopen?

Je doet er verstandig aan om voor een nieuwe reisgids Baskenland te kopen. De nieuwe varianten zijn mogelijk van hernieuwde informatie voorzien en zien er uiteraard nog netjes uit. Ook zijn de nieuwe gidsen nog van alle extra’s voorzien, zoals een uitneembare kaart.

Baskenland reisgids4

Waar koop je een goede reisgids Baskenland?

Mijn advies is om je reisgids Baskenland altijd bij Bol te bestellen. Deze aanbieder hanteert scherpe prijzen, zorgt voor een snelle levering en biedt ook nog veel soorten reisgidsen aan. Het gaat hierbij om zowel Engelstalige- als Nederlandstalige reisgidsen over Baskenland.

Reisgidsen voor andere Spaanse regio’s

Naast een reisgids Baskenland kan ook een reisgids Noord Spanje interessant zijn. Of wil je een ander deel van Spanje ontdekken? Kijk dan naar een reisgids Costa Blanca, reisgids Costa Brava of reisgids Andalusië.

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen