Beste reisgids Bilbao van 2024

Reisgids Bilbao

Bilbao is één van de mooiste steden van heel Spanje. Het is een unieke stad met een eigen karakter, ideale ligging en leuke bezienswaardigheden. Maar, het is ook een stad die nog relatief onbekend is. Heb je zelf ook weinig verstand van zaken wat betreft deze stad? Haal dan een goede reisgids Bilbao in huis. Met zo’n reisgids verkrijg je alle informatie voor je komende reis, doe je inspiratie op en bereid je je Bilbao stedentrip perfect voor.

7 beste reisgidsen Bilbao van 2024

1. ANWB Extra Bilbao

€15,50
Op voorraad
Bol.com

De ANWB Extra Bilbao reisgids is de beste reisgids Bilbao van 2024. Dit komt onder meer doordat deze reisgids door de experts van de ANWB opgesteld is. Deze instantie weet uiteraard perfect wat deze prachtige stad allemaal te bieden heeft. Deze Bilbao reisgids is lekker compact en hierdoor zeer makkelijk mee te nemen tijdens je reis. De reisgids is met 128 pagina’s wel behoorlijk uitgebreid; je vindt hier dan ook alle mogelijke informatie in. De reisgids is ook nog van een uitneembare kaart voorzien. Dankzij deze kaart weet je precies de weg, bijvoorbeeld van het Guggenheim Museum naar de leuke markten in Bilbao. Met deze Bilbao reisgids geniet je al met al op en top van je stedentrip in deze stad!

2. Capitool reisgidsen Noord Spanje

De Capitool reisgidsen Noord Spanje is de ideale reisgids voor Bilbao en Baskenland. In deze reisgids ligt de focus niet alleen op de prachtige stad, maar ook op de indrukwekkende regio. Noord Spanje, en Baskenland in het algemeen, is één van de mooiste regio’s van het land. Het is hier vaak lekker weer, de landschappen zijn subliem en het eten en drinken is geweldig! Deze reisgids bevat maar liefst 268 pagina’s en is ook nog handig mee te nemen. Overigens kun je ‘m in twee varianten bestellen: paperback en hardcover. De hardcover variant is €10 goedkoper!

3. De Groene Reisgids Weekend Bilbao

De Groene Reisgids Weekend Bilbao is een aanrader voor elke fijnproever. Michelin heeft namelijk aan deze reisgids meegewerkt, waardoor de focus op onder meer restaurants en cafés ligt. Ook vind je in deze reisgids de leukste bezienswaardigheden van Bilbao, handige tips en inside informatie. In deze reisgids zijn bovendien de scores van maar liefst 130 adressen in Bilbao te vinden. Dit loopt uiteen van een luxe restaurant tot een kleinschalig tapas restaurant. Erg leuk dus om deze reisgids naar Bilbao mee te nemen en je te verdiepen in de vele heerlijke eetgelegenheden!

4. Time to momo San Sebastián, Vitoria-Gasteiz & de Baskische kust

De Time to momo San Sebastián, Vitoria-Gasteiz & de Baskische kust reisgids is één van de meest uitgebreide reisgidsen. In deze gids worden de hoogtepunten van Bilbao besproken, maar ook de hoogtepunten van de gehele regio. De focus ligt op eigenlijk de gehele regio én de stad Bilbao. Je haalt hiermee alles uit je stedentrip, mede omdat je ook de buitengebieden kunt bezoeken. Deze reisgids is makkelijk mee te nemen, is van handige looproutes voorzien en staat boordevol met leuke tips. Je Bilbao stedentrip maak je met deze reisgids alleen maar leuker!

5. De Groene Reisgids – Noord-Spanje

Als je een bezoek aan Baskenland wilt brengen, is De Groene Reisgids – Noord-Spanje een aanrader. In deze gids gaat het om méér dan alleen Bilbao; je vindt ook handige tips voor de rest van deze regio. Deze regio is prachtig en biedt voor elke reiziger ontzettend veel. Het leuke is dat ook deze reisgids opgesteld is door Michelin. In deze gids vind je dan ook informatie en tips over de lekkerste eetgelegenheden in deze regio. Met deze reisgids ga je hoe dan ook meer halen uit je vakantie in Bilbao.

Bilbao reisgids2

Waarom heb je een reisgids Bilbao nodig?

Bilbao is een stad die door veel toeristen nog overslagen wordt. De stad heeft nog niet zo’n toeristisch randje als bijvoorbeeld Barcelona of Valencia. Toch is dit een stad die heel veel in zijn mars heeft. De ligging is prachtig, de bezienswaardigheden zijn subliem en het eten is er overheerlijk. Voldoende reden dus om een reis naar Bilbao te boeken.

Daar kun je maar al te goed een reisgids Bilbao voor gebruiken. Groot voordeel van zo’n gids is dat je alle informatie bij de hand hebt. Informatie over de leukste bezienswaardigheden bijvoorbeeld, maar ook over lekkere restaurants en leuke plekjes.

Een ander voordeel is dat je een Bilbao reisgids makkelijk mee kunt nemen. De betere reisgidsen zijn namelijk allemaal compact uitgevoerd. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig in je jas of broekzak meenemen. Overal waar je in Bilbao bent, kun je je reisgids hierdoor gebruiken.

Dat brengt nog een voordeel met zich mee: je hoeft in Bilbao minder vaak je smartphone te gebruiken. Je brein komt hierdoor nog meer tot rust en je komt echt even in de ontspan- en relaxmodus terecht. Erg prettig als je optimaal wilt genieten van je vakantie in Bilbao.

Verschillende soorten Bilbao reisgidsen

Het is goed om te beseffen dat je uit meerdere soorten Bilbao reisgidsen kunt kiezen. je kunt bijvoorbeeld voor een reisgids kiezen waarin alles om eten draait. Ook kun je kiezen voor een uitgebreide reisgids; het gaat hierin om eten, bezienswaardigheden en tal van andere zaken.

Verder kun je voor een reisgids voor heel Baskenland kiezen. Dat is de regio waarin Bilbao gelegen is; mogelijk kun je een bezoekje aan Bilbao combineren met een rondreis door Baskenland. In dat geval heb je een zo’n uitgebreid mogelijke reisgids over Bilbao en Baskenland nodig!

Bilbao reisgids6

Reisgids Bilbao uitkiezen: hier moet je op letten

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een Bilbao reisgids? En wil je graag deze prachtige en unieke stad ontdekken? Dan raad ik je graag aan om voor één van bovenstaande reisgidsen te kiezen. Deze gidsen voldoen aan mijn strenge eisen en bieden een absolute meerwaarde voor je komende vakantie.

Maar, wat is nou voor jou de beste reisgids Bilbao? Dat achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Inhoud & stijl

Je moet eerst goed naar de inhoud van de reisgids kijken. Wat vind je zoal in de reisgids en naar welke informatie ben je vooral op zoek? Als je veel over alle bezienswaardigheden wilt weten, kun je in principe voor elke reisgids Bilbao kiezen. Wil je echter vooral weten waar je lekker kunt eten in deze stad? Dan kies je het beste voor een Michelin reisgids van Bilbao.

Kijk ook goed naar de stijl van de reisgids. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een reisgids met foto’s, illustraties en kaarten/plattegronden. Je kunt echter ook voor een reisgids kiezen met vooral tekst en duiding.

Focus

Kijk ook goed naar de focus van de reisgids. Ligt de focus alleen op de stad? Of ligt de focus op de gehele regio? Wat voor jou de juiste keuze is, hangt uiteraard af van het soort vakantie. Denk hier daarom op voorhand goed over na.

Gewicht & afmetingen

Bij een Bilbao reisgids zou je even goed naar het gewicht en de afmetingen moeten kijken. Dit is vooral belangrijk als je de reisgids ter plekke wilt gebruiken. Ga daarom goed na waar je precies naar op zoek bent.

Prijs

De prijzen van de beste reisgidsen Bilbao lopen niet heel erg uiteen. Het is daarom, wat mij betreft, niet belangrijk om naar de prijs van de reisgids te kijken. Kies simpelweg voor de reisgids die het beste/meeste op je wensen aansluit!

Nieuwe of tweedehands reisgids Bilbao kopen?

Mijn advies is om altijd voor een nieuwe reisgids Bilbao te gaan. Zo’n gids is nog helemaal netjes en bevat waarschijnlijk ook recente informatie. Dat is bij een tweedehands reisgids maar altijd de vraag. Bovendien kun je je nieuwe reisgids na je vakantie voor een mooie prijs doorverkopen!

Bilbao reisgids1

Waar koop je een goede Bilbao reisgids?

Een goede Bilbao reisgids koop je bij Bol. Deze webshop biedt een divers aanbod van reisgidsen aan en hanteert scherpe prijzen. Overigens is het bij deze webshop ook nog mogelijk om voor tweedehands reisgidsen te kiezen.

Reisgidsen voor andere Spaanse steden

Ga je een complete reis door Spanje maken? Of wil je ook andere steden in Spanje ontdekken? Kijk dan ook eens naar een Barcelona reisgids, Granada reisgids, Madrid reisgids, Malaga reisgids en Valencia reisgids!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen