Beste reisgids Gran Canaria van 2024

Reisgids Gran Canaria

Gran Canaria is een heerlijk eiland om tot rust te komen. Je kunt hier eindeloos genieten van het heerlijke zonnetje, de fijne temperatuur en de Spaanse gezelligheid. Het is ook een eiland met meerdere ‘verborgen geheimen’. Om die te ontdekken, heb je een goede Gran Canaria reisgids nodig. In dit artikel maak je direct kennis met de beste reisgidsen Gran Canaria van 2024.

6 beste reisgidsen Gran Canaria van 2024

1. ANWB Extra Gran Canaria

De ANWB Extra Gran Canaria reisgids is zonder twijfel de beste reisgids Gran Canaria van 2024. Deze reisgids is ontzettend handig mee te nemen en bevat ook nog alle mogelijke informatie. Je vindt hierin informatie over de leukste bezienswaardigheden, over hotels, over vervoer en andere belangrijke zaken. Ook vind je in deze reisgids nog handige tips voor je vakantie naar Gran Canaria. Deze reisgids kun je hierdoor thuis prima als voorbereiding op je komende vakantie gebruiken. Je kunt deze reisgids ook prima ter plekke gebruiken, mede doordat deze Gran Canaria reisgids zó compact is. Voor deze beste koop betaal je bovendien slechts €15,50!

2. Wat & Hoe reisgids Gran Canaria

De Wat & Hoe reisgids Gran Canaria is ook een absolute aanrader. Groot pluspunt van deze reisgids is de praktische informatie. Deze praktische informatie uit zich in duidelijke kaarten/plattegronden, tips van mensen die op Gran Canaria gewoond hebben en praktische informatie over het eten en drinken op dit eiland. Deze reisgids is eenvoudig mee te nemen en is met maar liefst 192 pagina’s bijzonder uitgebreid te noemen. Deze gids is ook nog eens ontzettend fijn door te bladeren. De auteur heeft voor een handige indeling en kleurengebruik gekozen, waardoor je direct de informatie ziet waar je naar op zoek bent.

3. Capitool Reisgidsen Top 10 Gran Canaria

Met de Capitool Reisgidsen Top 10 Gran Canaria bereid je je vakantie perfect voor. In deze reisgids vind je namelijk talloze top 10 lijstjes, bijvoorbeeld over de leukste bezienswaardigheden en beste overnachtingen. Een groot voordeel vind ik ook de uitneembare kaart; je weet hierdoor precies waar je op het eiland bent en waar je naar toe moet. Deze Gran Canaria reisgids is eenvoudig mee te nemen en past makkelijk in je zak of tas. Ook vind je in deze Gran Canaria reisgids meerdere routes; dit zijn routes die je wandelend af kunt leggen en waarmee je echt al het moois van dit eiland ontdekt!

4. Marco Polo NL Reisgids Gran Canaria

Ga je naar Gran Canaria? Dan kun je de Marco Polo NL Reisgids Gran Canaria ook maar al te goed gebruiken. Dit is een compacte reisgids die je makkelijk in je tas of broekzak mee kunt nemen. De reisgids is met 148 pagina’s behoorlijk uitgebreid, waardoor je hier alle mogelijke informatie in vindt. Denk hierbij aan informatie over de leukste bezienswaardigheden, leuke winkels en lekkere restaurants. Ook tref je in deze reisgids nog een uitneembare plattegrond aan. Wat ik ook geweldig vind, is dat deze reisgids ook nog een soort van studieboek is. In de gids vind je namelijk een klein taalgidsje waarmee je de taal van de lokale inwoners kunt spreken. Dat vinden zij ontzettend leuk!

5. Merian live! Gran Canaria

Met de Merian live! Gran Canaria reisgids zit je ook zeker goed. Deze reisgids stelt je in staat om dit eiland van A tot Z te ontdekken en te beleven. Je vindt hierin onder meer informatie over eten & drinken, over het uitgaansleven, over de leukste hotels, over het maken van de mooiste wandelingen en over de leukste bezienswaardigheden. Deze reisgids is met 120 pagina’s behoorlijk dik, maar hij is gelukkig wel ‘gewoon’ in pocket formaat uitgevoerd. Dit betekent dat je deze Gran Canaria reisgids eenvoudig mee op reis kunt nemen!

Gran Canaria reisgids2

Waarom heb je een reisgids Gran Canaria nodig?

Gran Canaria is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Zelf begrijp ik maar al te goed waarom. Dit eiland is prachtig, heeft een zeer gunstig klimaat en is voor jong en oud geschikt. Voor je komende reis naar Gran Canaria raad ik je zeker aan om een goede reisgids mee te nemen. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen:

  • Je hebt altijd alle informatie op zak. Doordat de betere reisgidsen Gran Canaria in pocket formaat uitgevoerd zijn, neem je zo’n reisgids probleemloos overal mee naar toe. Ontzettend handig aangezien je hierdoor altijd alle informatie op zak hebt.
  • Praktische informatie én tips. In de betere reisgidsen vind je zowel praktische informatie als handige tips. Dit zijn ook nog eens tips uit eerste hand, waardoor je hier écht iets aan hebt. Je maakt je vakantie al met al nóg leuker met een goede reisgids.
  • Je hebt je smartphone minder nodig. Hoe vaak zit je tijdens je vakantie op je smartphone? Het is goed om je smartphone eens te negeren; je brein komt dan namelijk echt tot rust. Dit maak je met een goede Gran Canaria reisgids nodig. Dankzij zo’n gids heb je je smartphone immers niet meer nodig om dingen op/uit te zoeken!
  • Veelzijdig te gebruiken. Kies je voor de beste reisgids Gran Canaria? Dan kun je deze op twee manieren & momenten gebruiken: als voorbereiding op je reis en tijdens je reis. Ideaal dus dat je hier je reis ook nog goed mee voor kunt bereiden!

Verschillende soorten Gran Canaria reisgidsen

Het is goed om te weten dat je uit meerdere soorten Gran Canaria reisgidsen kunt kiezen. Zo zijn er veel reisgidsen die zich alleen op dit eiland richten. Dit is uitermate handig als je alleen naar Gran Canaria toe gaat.

Ga je echter eilandhoppen bij de Canarische Eilanden? Of wil je een goede vergelijking tussen meerdere Canarische eilanden maken? Dan heb je een reisgids nodig waar Gran Canaria één van de onderwerpen in is. Met zo’n uitgebreidere reisgids verdiep je je eigenlijk in meerdere eilanden. In mijn ogen bestaat op dit gebied geen goed of slecht. Wat de juiste keuze voor jou is, hangt volledig van je eigen wensen & reisvoorkeuren af.

Reisgids Gran Canaria uitkiezen: hier moet je op letten

Heb je al een vakantie naar dit prachtige Spaanse eiland geboekt? Of overweeg je om binnenkort naar dit eiland op vakantie te gaan? Je bent verstandig bezig. In mijn ogen is Gran Canaria namelijk één van de leukste Spaanse eilanden van dit moment.

Maar, ik raad je dus wel aan om een goede reisgids mee te nemen. Daar maak je je vakantie nog aangenamer en leuker mee. Om de beste reisgids Gran Canaria uit te kiezen, raad ik je aan om even goed naar deze punten te kijken.

Soort gids & inhoud

Maak eerst een keuze tussen de twee soorten reisgidsen. Wil je een reisgids die alleen over Gran Canaria gaat? Of wil je een reisgids waarin meerdere eilanden aan bod komen? Aan jou de keus!

Daarbij wijs ik je ook graag op de inhoud van de reisgids. Sommige gidsen zijn ontzettend uitgebreid met ook informatie over eten, drinken, vervoer, overnachtingen en andere zaken. Andere gidsen richten zich daarentegen alleen op de leukste bezienswaardigheden. Het is aan jou om ook op dit gebied de juiste keuze te maken. 

Auteur & taal

Ga altijd voor een Gran Canaria reisgids van een reisexpert. Onder meer ANWB, Wat & Hoe, Capitool en Marco Polo zijn bekende reisexperts. Zij weten als geen ander wat dit prachtige eiland allemaal te bieden heeft.

Voor mijn top 6 ben ik alleen voor Nederlandstalige reisgidsen gegaan. Gaat je voorkeur uit naar een Engelstalige variant? Ook dan heb je voldoende keuze. Check daarvoor even het aanbod bij Bol.

Afmetingen & gewicht

De betere reisgidsen Gran Canaria zijn allemaal compact uitgevoerd. Ze zijn zelfs zo klein dat je ze eenvoudig in je broekzak mee kunt nemen. Dit geniet in ieder geval absoluut mijn voorkeur! Overal waar je op dit eiland bent, heb je hierdoor toegang tot alle relevante informatie.

Prijs

Kijk niet naar de prijs van een Gran Canaria reisgids. Dat is eigenlijk één van de beste tips die ik voor je heb. Deze tip geef ik je graag omdat de prijsverschillen zeer klein zijn. Bovendien geef je toch al veel geld uit aan je vakantie naar Gran Canaria. Die €15 á €25 voor een reisgids kan er ook nog wel vanaf, niet waar?

Nieuwe of tweedehands reisgids Gran Canaria kopen?

Mijn advies is om voor een nieuwe reisgids Gran Canaria te kopen. Zo’n gids is nog netjes en het is ook wel zo hygiënisch om voor een gloednieuwe variant te kiezen. Na je vakantie kun je, indien gewenst, je reisgids ook nog doorverkopen.

Gran Canaria reisgids2

Waar koop je een goede Gran Canaria reisgids?

De beste Gran Canaria reisgidsen koop je bij Bol. Deze webshop heeft een uitgebreid aanbod, hanteert scherpe prijzen en draagt zorg voor een snelle levering. Wat wil je nog meer?

Reisgidsen voor andere Spaanse eilanden

Een Gran Canaria reisgids raad ik je zeker aan als je naar dit eiland toe gaat. Twijfel je nog tussen Gran Canaria en andere Spaanse eilanden? Bekijk dan ook zeker een Ibiza reisgids, Mallorca reisgids, Tenerife reisgids en Lanzarote reisgids.

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen