Beste reisgids Granada van 2024

Reisgids Granada

Granada is één van de mooiste steden in Andalusië. De stad heeft een historisch centrum, prachtige oude gebouwen en is ook nog prachtig gelegen. Daarbovenop komt dat het klimaat in Granada echt heerlijk is! Voldoende reden dus om eens een bezoekje aan Granada te brengen. Daarvoor raad ik je aan om een goede reisgids Granada mee te nemen, zoals de onderstaande varianten:

6 beste reisgidsen Granada van 2024

1. De Groene Reisgids Andalusië

De Groene Reisgids Andalusië is de beste reisgids Granada van 2024. Deze reisgids zoomt in op Granada én op de gehele regio Andalusië. Deze regio is prachtig en heeft onwijs veel te bieden; alle informatie daaromtrent vind je in deze reisgids. Deze reisgids heeft maar liefst 376 pagina’s, maar is toch relatief compact. Dit stelt je in staat om ‘m eenvoudig mee op reis te nemen. Ook Michelin heeft nog zijn steentje bijgedragen aan deze Granada reisgids; je vindt hierin namelijk de 20 hoogtepunten die door Michelin samengesteld zijn. Verder vind je in deze reisgids 800 adressen voor elk budget, 42 kaarten en plattegronden, 86 rondritten/wandelingen/excursies en dagprogramma’s voor 7 tot 15 dagen!

2. De Groene Reisgids Weekend Málaga-Granada

De Groene Reisgids Weekend Málaga-Granada is ook een prima reisgids voor Granada. In deze reisgids vind je informatie over zowel Malaga als Granada. Tijdens je vakantie in Andalusië combineer je deze 2 steden perfect met elkaar; daar heb je alleen maar deze reisgids voor nodig! Deze reisgids is met 160 pagina’s een stuk dunner, waardoor je ‘m nog eenvoudiger mee kunt nemen. Ook dit is weer een reisgids waar Michelin een steentje aan bijgedragen heeft. Je vindt hierin onder meer uitgewerkte reisplannen voor deze beide steden!

3. Trotter Andalusië

€27,99
Op voorraad
Bol.com

De Trotter Andalusië reisgids vind ik ook een absolute aanrader. In deze reisgids ligt de focus op 4 steden in het prachtige Andalusië: Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada. Schaf deze dikke reisgids aan (626 pagina’s) en verdiep je volledig in deze 4 steden. In de reisgids vind je onder meer 51 kaarten/plattegronden, tips om de verborgen parels in deze steden te ontdekken en honderden leuke en voordelige horecatips. Met deze Granada reisgids ga je net iets buiten de gebaande paden.

4. ANWB Extra Costa del Sol

Officieel gezien behoort Granada nog tot de Costa del Sol. Juist daarom raad ik je de ANWB Extra Costa del Sol reisgids van harte aan. In deze uitgebreide reisgids vind je niet alleen informatie over Granada, maar ook over de rest van deze prachtige kustregio. Een bijkomend voordeel is dat dit een dunne en voordelige reisgids is. Een prima optie dus om je eens in deze stad/regio te verdiepen en je reis goed voor te bereiden. In deze Granada reisgids vind je ook nog handige tips, gedeeld door de reisexperts van ANWB!

5. Time to momo Andalusië

Dit is één van de best verkochte reisgidsen voor Granada en Andalusië. Persoonlijk begrijp ik maar al te goed waarom. De Time to momo Andalusië reisgids heeft een verfrissende en unieke inhoud en is door ware experts geschreven. In de reisgids vind je de beste tips uit eerste hand én haal je echt alles uit je stedentrip in Granada. Daarbij is het dus ook nog ideaal dat de focus ook op andere steden in Andalusië ligt.

6. Merian live! 0 Andalusië

Met de Merian live! 0 Andalusië reisgids sluit ik mijn top 6 in stijl af. Deze reisgids richt zich op zo’n beetje alle steden in Andalusië: Granada, Cordoba, Sevilla, Malaga en de rest van de Costa del Sol. De reisgids is maar 120 pagina’s dik, waardoor je ‘m zeer eenvoudig mee op reis kunt nemen. In je tas, in je jaszak of zelfs in je broekzak. Voor deze prima Granada reisgids betaal je bovendien een zacht prijsje.

Granada reisgids4

Waarom heb je een reisgids Granada nodig?

Er zijn meerdere redenen waarom je een reisgids Granada nodig hebt:

  • Je kunt je perfect op je reis voorbereiden. Niet alleen de reis zelf is leuk, maar ook het voorbereidende gedeelte. Met een goede Granada reisgids kun je jezelf alvast in de stad inlezen en jezelf daarmee perfect op de reis voorbereiden. Leuk en ook nog nuttig voor je komende vakantie!
  • Je hebt altijd alle informatie op zak. Een goede reisgids Granada is vrij compact en hierdoor eenvoudig mee te nemen. Ook als je in deze stad loopt, heb je hierdoor altijd alle informatie op zak.
  • Je hoeft je smartphone niet te gebruiken. Veel mensen willen tijdens reis even tot rust komen; daar hoort een smartphone niet bij. Door een goede reisgids naar Granada mee te nemen, hoef je niet continu je smartphone te gebruiken. Je kunt uiteraard af en toe nog wel iets opzoeken, maar de meeste informatie vind je in de reisgids zelf!
  • Je bespaart tijd en stress. In een goede reisgids vind je alle informatie die je nodig hebt. Hiermee bespaar je zowel tijd als stress. Je bereidt je heerlijk voor op je reis naar Granada en geniet ter plekke van al het moois.
Granada reisgids3

Verschillende soorten Granada reisgidsen

Het is goed om te weten dat je uit verschillende soorten Granada reisgidsen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een reisgids die alléén over Granada gaat. In zo’n gids vind je alleen maar informatie over de stad zelf.

Je kunt ook voor een Andalusië reisgids kiezen. In zo’n gids vind je informatie over Granada, maar ook over de rest van deze prachtige regio. Mocht je een rondreis door Andalusië maken, is het een aanrader om voor zo’n reisgids te kiezen.

Granada reisgids5

Reisgids Granada uitkiezen: hier moet je op letten

Met volle overtuiging raad ik je een reisgids Granada van harte aan. Deze stad heeft onwijs veel te bieden en heeft veel verborgen parels. Door voor een goede reisgids te kiezen, verdiep je je volledig in deze stad. Daarbij is het dus ook een voordeel dat veel reisgidsen zich ook op de rest van Andalusië richten.

Voordat je de beste reisgids Granada kunt kopen, zou je een goede vergelijking moeten maken. Let hierbij vooral op onderstaande aandachtspunten en eigenschappen.

Soort reisgids

Je moet eerst kiezen tussen de twee soorten reisgids: een reisgids voor alleen Granada of een reisgids voor Andalusië. Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, gaat mijn voorkeur uit naar een complete reisgids voor Andalusië. Je hebt hier het meeste aan, ook als je in de toekomst nogmaals naar deze regio op vakantie gaat.

Afmetingen, gewicht & pagina’s

Ook raad ik je aan om goed naar de afmetingen en het gewicht te kijken. Deze zaken gaan vaak hand in hand met het aantal pagina’s. Stem dit allemaal op het door jou gewenste gebruik af. Bepaal bijvoorbeeld goed hoe je je reisgids mee op vakantie wilt nemen.

Inhoud & stijl

Het is ook verstandig om goed naar de inhoud & stijl van de reisgids te kijken. Vind je in de reisgids vooral tekst? Of vind je ook allerlei foto’s, plattengronden, kaarten en andere visuele uitingen? Dit is per reisgids verschillend; het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Auteur & taal

Ook is het verstandig om even goed naar de auteur en de taal te kijken. Idealiter kies je voor een Nederlandstalige reisgids voor Granada. Kies idealiter ook voor een reisgids die door een ervaren specialist opgesteld is, zoals ANWB of Michelin.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe Granada reisgids? Dat kan nog een vraag zijn waar je even naar kunt kijken. In mijn ogen is dit echter minder belangrijk; je reis naar Granada kost je waarschijnlijk toch al voldoende geld. Die €15 á €20 voor een goede reisgids kan er dan ook nog wel bij.

Granada reisgids1

Nieuwe of tweedehands reisgids Granada kopen?

Mijn advies is om voor een nieuwe reisgids Granada te gaan. Je kunt eigenlijk het beste dit stappenplan aanhouden:

  • Stap 1: koop één van de bovenstaande reisgidsen en geniet hiermee van een geweldige vakantie in Granada.
  • Stap 2: geef na je vakantie de reisgids aan een andere reiziger of verkoop de Granada reisgids.

Waar koop je een goede Granada reisgids?

Mijn advies is om een Granada reisgids bij Bol te bestellen. Deze webshop biedt tientallen reisgidsen voor deze stad aan en hanteert ook nog eens scherpe prijzen. Kijk maar eens naar de prijzen van bovenstaande reisgidsen!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen