Beste reisgids Madrid van 2024

Reisgids Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. Maar, het staat niet zozeer te boek als dé stad van Spanje. Toch gaan veel mensen jaarlijks naar Madrid om van een heerlijke stedentrip te genieten. Ben je dit ook van plan? Haal dan de beste reisgids Madrid in huis. Met zo’n reisgids bereid je je reis goed voor én geniet je ter plekke van veel gemak. Graag raad ik je aan om voor één van onderstaande reisgidsen voor Madrid te kiezen.

Top 10 beste reisgidsen Madrid van 2024

1. Capitool reisgidsen Madrid

De Capitool reisgidsen Madrid is de beste reisgids Madrid van 2024. Deze reisgids heeft alles waar je maar naar op zoek kunt zijn. De reisgids is lekker dik – 224 pagina’s -, is van een uitneembare kaart voorzien en bevat talloze illustraties. Dit gaat allemaal gepaard met lijstjes van de leukste bezienswaardigheden, leuke winkels en de lekkerste gerechten. Ook vind je in deze reisgids prachtige foto’s; je weet hierdoor tijdens je reis in Madrid precies waar je op moet letten. Deze reisgids is nog opvallend compact, waardoor je ‘m eenvoudig mee op reis kunt nemen. Op en top genieten met deze reisgids in Madrid!

2. Travel Guide Lonely Planet Madrid

De Travel Guide Lonely Planet Madrid is ook een absolute aanrader. Wel moet je even goed kijken naar de taal van deze reisgids; dit is een Engelstalige reisgids. Op zich maakt dit niet uit, maar het is wel wenselijk dat je de Engelse taal machtig bent. Groot voordeel vind ik in ieder geval de samenstelling en lay-out van deze reisgids. De reisgids bevat heel veel waardevolle informatie, maar ook heel veel mooie foto’s en illustraties. Het is hierdoor een perfecte metgezel voor je stedentrip in Madrid; ondanks dat ‘ie 256 pagina’s heeft, is ‘ie eenvoudig mee te nemen. Kijk dus wel even goed naar de taal van deze reisgids.

3. 100% stedengidsen 100% Madrid

De 100% stedengidsen 100% Madrid reisgids voldoet volledig aan mijn wensen. Een groot voordeel van deze reisgids vind ik de uitneembare plattegrond. Deze plattegrond klap je makkelijk uit de reisgids, waarna je nooit meer de weg kwijt hoeft te raken. Een ander groot pluspunt vind ik de compactheid; dit is één van de kleinste reisgidsen die je maar mee kunt nemen. Een ander groot pluspunt vind ik de handige tips. Je vindt in deze Madrid reisgids onder meer tips om lekker te eten, om goedkoop te vertoeven in de stad en om de leukste plekjes te ontdekken!

4. ANWB Extra Madrid

€15,50
Op voorraad
Bol.com

Met de ANWB Extra Madrid reisgids haal je een prima Madrid reisgids in huis. Deze reisgids is lekker uitgebreid, is compact mee te nemen en is door de ANWB opgesteld. Alleen dat gegeven is voor mij al reden genoeg om je deze reisgids aan te raden. Deze reisgids bevat veel waardevolle informatie, nuttige tips en handige weetjes. Daarbij heeft de ANWB ook nog voor leuke illustraties gekozen. Tijdens je stedentrip in Madrid hou je deze reisgids eenvoudig op zak; dit is namelijk een zeer compacte reisgids. Voor deze ANWB reisgids Madrid hoef je bovendien maar €15,50 te betalen!

5. De Groene Reisgids Weekend Madrid

Mijn top 5 van beste reisgidsen Madrid sluit ik graag af met De Groene Reisgids Weekend Madrid. Deze reisgids Madrid is ontzettend uitgebreid én in samenwerking met Michelin gemaakt. Je vindt hierdoor waardevolle informatie in deze gids en hij fungeert echt als verlengstuk van je reis. Doordat dit een zeer compacte reisgids is, neem je de reisgids ook nog eenvoudig mee. Daarnaast vind ik het ideaal dat je voor deze reisgids nog geen €15 hoeft te betalen. Leuk detail: deze reisgids Madrid beschikt ook nog over een uitneembare plattegrond!

Madrid reisgids2

Waarom heb je een reisgids Madrid nodig?

Je kunt zeker naar Madrid toegaan zonder reisgids. Maar, je verblijf in Madrid maak je een stuk leuker met een goede reisgids Madrid. Dit komt onder meer doordat je allerlei waardevolle informatie bij de hand hebt. Je weet exact waar de leukste winkels zich bevinden, wat de lekkerste restaurants zijn en wat de leukste bezienswaardigheden zijn.

Daarnaast is het makkelijk om een reisgids mee te nemen. Dit komt enerzijds door de compactheid en anderzijds door het minieme gewicht. De betere Madrid reisgidsen kun je hierdoor zelfs in je broekzak of jaszak meenemen. Of in je tas uiteraard.

Kies je voor de beste reisgids Madrid? Dan hoef je ter plekke vrij weinig meer op je smartphone op te zoeken. Je geniet hierdoor meer van je vakantie; probeer vooral je smartphone eens links te laten liggen tijdens je vakantie. Dat helpt je echt om nog meer van je vakantie te genieten en lekker tot rust te komen.

Goed om te weten: met een goede Madrid reisgids bereid je je reis ook nog goed voor. Je verdiept je in al het moois dat deze stad te bieden heeft. Ook verdiep je je direct in de leukste plekjes en dergelijke!

Verschillende soorten Madrid reisgidsen

Op dit moment heb je uit meerdere soorten reisgidsen van Madrid de keuze. Zo kun je kiezen voor een reisgids waarin alleen maar tekst en foto’s staan. Je kunt echter ook voor een illustratierijke reisgids kiezen. In zo’n reisgids tref je vaak ook leuke wandelroutes, een plattegrond of een uitneembare kaart. Super handig!

Madrid reisgids6

Reisgids Madrid uitkiezen: hier moet je op letten

Ga je binnenkort naar Madrid? Dan raad ik je van harte aan om een goede Madrid reisgids te kopen. Met zo’n gids bereid je je vakantie perfect voor en geniet je ter plekke op meerdere manieren van veel gemak.

Voordat het zover is, moet je uiteraard wel je reis boeken. Ook moet je op zoek gaan naar de beste reisgids Madrid. Let daarbij vooral op onderstaande punten.

Inhoud & stijl

Je moet eerst goed kijken naar de inhoud en stijl van de reisgids. Mijn advies is om voor een reisgids met waardevolle en rijke informatie te kiezen. Dit is eigenlijk een Madrid reisgids met foto’s, tekst, illustraties, wandelroutes en een plattegrond. Met andere woorden: een veelzijdige en bomvolle reisgids.

Uiteraard moet je dit wel op je eigen wensen afstemmen. Mogelijk wil je alleen maar inzicht hebben in de leukste bezienswaardigheden van Madrid. In dat geval is het echt niet nodig om voor zo’n uitgebreide Madrid reisgids te kiezen.

Auteur & taal

Je zou ook even goed naar de auteur moeten kijken. Wie of wat heeft de reisgids precies samengesteld? Idealiter gaat het om een bekende organisatie of instantie; zij weten als geen ander wat een stad als Madrid te bieden heeft.

Ook kun je even goed naar de taal kijken. Veel mensen kiezen bewust voor een Nederlandstalige reisgids; daar gaat ook mijn voorkeur naar uit. Je kunt echter ook voor een Engelstalige variant kiezen, zoals de nummer 2 uit mijn top 10!

Afmetingen & gewicht

Waar, hoe en waarvoor wil je je reisgids Madrid precies gebruiken? Denk hier goed over na, zodat je ook direct de afmetingen en het gewicht hier op af kunt stemmen.

Wil je thuis je reis naar Madrid goed voorbereiden? Dan kun je prima voor een grotere en zwaardere reisgids kiezen. Wil je de reisgids vooral ter plekke gebruiken? Kies dan voor een compacte reisgids die je makkelijk mee kunt nemen.

Prijs

Moet je nou echt naar de prijs van een reisgids Madrid kijken? Nee, dat is wat mij betreft niet aan de orde. De prijzen vallen namelijk reuze mee, terwijl de prijsverschillen ook niet immens zijn. Ga daarom gewoonweg voor de reisgids Madrid die je het meeste aanspreekt.

Nieuwe of tweedehands reisgids Madrid kopen?

Mijn advies is om altijd voor een gloednieuwe reisgids Madrid te gaan. Zo’n gids is nog helemaal intact en netjes. Na je reis is het bovendien mogelijk om deze gids voor een mooie prijs te verkopen. Je totale investering valt hierdoor nóg lager uit.

Madrid reisgids3

Waar koop je een goede Madrid reisgids?

Een goede Madrid reisgids koop je bij Bol. Bij deze webshop heb je uit alle bovenstaande reisgidsen de keuze, geniet je van scherpe prijzen en geniet je van een snelle levering. Ook goed om te weten: bij Bol is het ook mogelijk om tweedehands Madrid reisgidsen aan te schaffen!

Reisgidsen voor andere Spaanse steden

Met veel plezier ben ik in 2022 in Madrid geweest. Deze stad heeft mij weten te verrassen, maar dat geldt eigenlijk voor veel Spaanse steden. Graag wijs ik je daarom ook op een Granada reisgids, Bilbao reisgids en Malaga reisgids!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen