Beste reisgids Mallorca van 2024

Reisgids Mallorca

Jaarlijks trekken miljoen toeristen naar Mallorca toe. Logisch ook. Dit eiland heeft onwijs veel te bieden en het is er nagenoeg altijd lekker weer. Wil je hier zelf ook van genieten? Dan raad ik je aan om een goede reisgids Mallorca mee te nemen. Met zo’n reisgids verdiep je je perfect in dit eiland en maak je je vakantie nog leuker. Dat doe je idealiter met één van de onderstaande Mallorca reisgidsen!

8 beste reisgidsen Mallorca van 2024

1. ANWB Extra Mallorca

€15,50
Op voorraad
Bol.com

De ANWB Extra Mallorca reisgids is de beste reisgids Mallorca van 2024. Is dit een verrassing? Nee, dat is wat mij betreft niet het geval. ANWB levert voor talloze bestemmingen prima reisgidsen. Dat geldt ook voor deze reisgids. Deze reisgids staat boordevol nuttige informatie, is lekker compact en is hierdoor eenvoudig mee te nemen. Voor deze beste reisgids Mallorca hoef je bovendien maar €15,50 te betalen. Je geniet bovendien van een uitneembare kaart, insider tips en een lijst met de 15 leukste bezienswaardigheden. Ook praktische tips over overnachtingen, het vervoer en eten & drinken vind je in deze uitgebreide reisgids!

2. Capitool Reisgidsen Top 10 Mallorca

Met de Capitool Reisgidsen Top 10 Mallorca zit je zeker goed tijdens je vakantie. Dit is een handige reisgids waarin je talloze top 10 lijstjes vindt. Denk hierbij aan de 10 leukste winkels, 10 lekkerste restaurants, 10 mooiste bezienswaardigheden en 10 mooiste stranden. Je vindt echt van alles in deze reisgids over Mallorca terug, waardoor dit een zeer waardevolle gids is. Deze gids is met 160 pagina’s ook nog eens behoorlijk uitgebreid. Bijkomend voordeel is de compactheid; dit is een pocket formaat reisgids. Je neemt ’m dus eenvoudig in je broekzak of rugtas mee!

3. Marco Polo NL Reisgids Mallorca

Met de Marco Polo NL Reisgids Mallorca geniet je des te meer van Mallorca. Dit is namelijk een zeer praktische, compacte en handige reisgids over dit prachtige eiland. In deze reisgids vielen onder meer de handige hoofdstukken mij op. Alle onderwerpen, en dat zijn er een hoop, hebben allemaal een eigen hoofdstuk gekregen. De reisgids is hierdoor super overzichtelijk en je vindt dus snel de informatie waar je naar op zoek bent. Deze reisgids is ook weer lekker compact uitgevoerd, waardoor je ‘m moeiteloos tijdens je vakantie meeneemt. Een ander groot pluspunt vind ik de aanwezigheid van insider tips. Deze tips worden door mensen gedeeld die al langere tijd op Mallorca komen óf hier zelfs wonen!

4. De Groene Reisgids Weekend Mallorca

Hecht je veel waarde aan lekker eten en drinken tijdens je vakantie? Dan heb je De Groene Reisgids Weekend Mallorca nodig. Dit is de beste Mallorca reisgids wat betreft gastronomie. In deze gids tref je namelijk de mening van Michelin over meer dan 130 adressen aan. Het gaat hierbij om restaurants, om cafés en om andere horecagelegenheden. Al deze adressen zijn door experts beoordeeld; de uitkomsten daarvan vind je in deze reisgids. Deze gids is lekker compact en hierdoor ook eenvoudig mee op reis te nemen. Voor deze toch wel unieke Mallorca reisgids hoef je slechts €14,99 te betalen. Een meer dan prima prijs wat mij betreft!

5. Wat & Hoe reisgids Mallorca

Mijn top 5 sluit ik graag ik met de Wat & Hoe reisgids Mallorca af. Deze Mallorca reisgids is op zijn eigen manier uniek en valt onder meer door de diversiteit op. In deze gids vind je informatie over bijvoorbeeld bezienswaardigheden en leuke plekjes. Je vindt hierin ook nog leuke insider tips, een uitneembare kaart en talloze andere praktische informatie. Eigenlijk heb je aan alleen deze reisgids voldoende om dit prachtige eiland volledig te ontdekken. Ook deze reisgids is weer lekker compact, waardoor je ‘m eenvoudig meeneemt. Desalniettemin telt deze Mallorca reisgids maar liefst 192 pagina’s!

Mallorca reisgids1

Waarom heb je een reisgids Mallorca nodig?

Als je naar Mallorca gaat, heb je tal van attributen nodig. Denk aan een mooie zonnebril, een hoofddeksel en voldoende zonnebrandcrème. Graag raad ik je ook aan om altijd een reisgids naar Mallorca mee te nemen.

Met zo’n reisgids heb je sowieso alle informatie bij de hand. Dit komt enerzijds doordat de bovenstaande Mallorca reisgidsen lekker uitgebreid zijn. Anderzijds komt dit door de compactheid; je neemt de beste reisgids Mallorca eenvoudig in je broekzak mee.

Verder vind ik het ideaal dat je je smartphone minder nodig hebt. Als je op vakantie veel met je smartphone bezig bent, heb je eigenlijk geen vakantie. Het is echter wel goed voor te stellen dat je af en toe iets op wilt zoeken over Mallorca. Dat hoef je, dankzij een goede reisgids, echter niet meer op je smartphone te doen!

Tot slot is het leuk om met een Mallorca reisgids je reis voor te bereiden. Je kunt je op voorhand al verdiepen in dit prachtige eiland. Ook kun je alvast op voorhand kijken naar de dingen die je wilt doen of de restaurants die je wilt bezoeken. Dergelijke informatie vind je uiteraard op Google, maar het is veel leuker om dergelijke informatie in een Mallorca reisgids op te speuren!

Verschillende soorten Mallorca reisgidsen

Wil je graag de beste reisgids Mallorca mee op reis nemen? Dan moet je eerst voor jezelf bepalen waar je precies naar op zoek bent. Tijdens mijn test heb ik namelijk opgemerkt dat elke reisgids op zijn eigen manier uniek is. In elke reisgids vind je bepaalde informatie die je in andere gidsen niet op die manier terugvindt.

Je moet daarom goed bepalen wat je precies in de reisgids wilt kunnen lezen. Gaat het om alleen bezienswaardigheden? Wil je alles over de gastronomie weten? Of wil je juist van insider tips voorzien worden? Aan jou de keus.

Mallorca reisgids3

Reisgids Mallorca uitkiezen: hier moet je op letten

Voor je vakantie naar Mallorca raad ik je zeker een goede reisgids aan. Deze gids moet eenvoudig te raadplegen zijn en moet over de ‘juiste’ informatie beschikken. Wat de juiste informatie is, hangt uiteraard van je eigen wensen af.

Graag help ik je een extra handje met de zoektocht naar de beste reisgids Mallorca. Dat doe ik door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Soort reisgids & inhoud

Je zou goed naar het soort reisgids moeten kijken. Wat wil je precies in de reisgids over Mallorca teruglezen? Bepaal dit op voorhand, zodat je een schifting tussen bovenstaande gidsen kunt maken. Zoals ik hierboven al aangaf, is elke reisgids Mallorca op zijn eigen manier uniek.

Denk daarom goed over het gewenste gebruik na. Stem daar vervolgens de inhoud van de reisgids op af. Wil je bijvoorbeeld lekker wandelen over dit eiland? Dan heb je een reisgids nodig waarin mooie wandelroutes staan. Wil je lekker eten? Dan heb je een reisgids nodig waarin de beste restaurants staan.

Taal & auteur

Bepaal in welke taal de reisgids Mallorca geschreven moet zijn. Mijn voorkeur gaat naar een Nederlandstalige gids uit, maar mogelijk vind jij een Engelstalige gids fijner. Denk hier op voorhand over na en kijk ook goed naar de auteur. Idealiter kies je voor een Mallorca reisgids van een reisexpert, zoals ANWB, Capitool en Marco Polo.

Gewicht & afmetingen

Wil je graag je reisgids ter plekke gebruiken? Dan moet je voor een kleine en lichte reisgids gaan. Dat geldt sowieso voor de gidsen die in ik dit artikel besproken heb. Dit zijn allemaal pocket formaat reisgidsen; je kunt zo’n gids dus eenvoudig in je broekzak, jaszak of tas meenemen!

Prijs

Wat mij betreft hoef je niet naar de prijs van een reisgids Mallorca te kijken. De prijsverschillen tussen bovenstaande gidsen zijn namelijk klein. Bovendien is het veel belangrijker dat de reisgids specifiek op je reiswensen aansluit. Denk daar daarom goed over na en laat de prijs eigenlijk buiten beschouwing.

Nieuwe of tweedehands reisgids Mallorca kopen?
Mijn advies is om voor een nieuwe reisgids Mallorca te kiezen. Deze gidsen zijn niet al te duur, zijn waarschijnlijk van nieuwe informatie voorzien en zien er uiteraard volledig nieuw uit. Na je reis kun je deze gids wellicht verkopen voor een paar euro. Dat maakt de investering in de beste reisgids Mallorca nóg interessanter!

Mallorca reisgids5

Waar koop je een goede Mallorca reisgids?

Je doet er verstandig aan om je reisgids Mallorca bij Bol te kopen. Bij deze online webshop geniet je van een uitgebreid aanbod, snelle levering en scherpe prijzen. Je kunt hierdoor ook nog last minute een Mallorca reisgids kopen!

Reisgidsen voor andere Spaanse eilanden

Een kenmerk van Spanje is dat het een vakantieland is én dat het over prachtige eilanden beschikt. Het kan daarom ook interessant zijn om naar een Ibiza reisgids, Gran Canaria reisgids, Lanzarote reisgids en/of Tenerife reisgids te kijken!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen