Beste reisgids Noord Spanje van 2024

Beste reisgids Noord Spanje

Noord Spanje is de afgelopen jaren bijzonder in trek. Deze regio is ontzettend divers, is prachtig bergachtig en is daarmee uniek in zijn soort. Deze regio kun je niet vergelijken met andere regio’s in Spanje, waarbij je uiteraard direct aan de kustregio’s denkt. Wil je juist vanwege het unieke karakter een bezoek aan Noord Spanje brengen? Neem dan de beste reisgids Noord Spanje met je mee!

6 beste reisgidsen Noord Spanje van 2024

1. Capitool reisgidsen – Noord Spanje

De Capitool reisgidsen – Noord Spanje is de beste reisgids Noord Spanje van 2024. Deze gids is ontzettend uitgebreid, is rijk geïllustreerd en is ook nog handig mee te nemen. De gids is lekker compact en hierdoor ook in bijvoorbeeld je rugtas mee te nemen. Deze reisgids richt zich eigenlijk op het complete Noordelijke gebied van Spanje, waaronder Bilbao en Baskenland. Met deze gids ben je in staat om de perfecte reis samen te stellen en om goede indrukken van deze regio te krijgen. Tijdens je reis biedt deze veelzijdige reisgids uiteraard ook uitkomst. Dit is in ieder geval een uitgebreide gids, getuige ook het aantal pagina’s van 256 pagina’s. Wat mij betreft met recht de beste reisgids Noord Spanje!

2. ANWB wereldreisgids Spanje-noord

De ANWB wereldreisgids Spanje-noord is ook een absolute aanrader. Deze gids is nóg uitgebreider dan bovenstaande gids. Deze gids bevat maar liefst 456 pagina’s en zoomt ook in op de volledige regio. Hierbij heeft ANWB gekozen voor meerdere onderwerpen: architectuur, eten, uitgaan, natuur, cultuur, slapen, winkelen en geschiedenis. Deze gids is relatief groot, maar toch makkelijk mee te nemen tijdens je reis. Uiteraard tref je in deze gids ook allerlei praktische bijkomende informatie. Een groot pluspunt vind ik ook de aanwezigheid van stadsplattegronden en overzichtskaarten. Achterin deze gids vind je ook nog een grote uitneembare kaart. Al met al een super handige reisgids voor je reis naar Noord Spanje!

3. Dominicus Regiogids Noord-Spanje

Over de Dominicus Regiogids Noord-Spanje ben ik ook uitermate te spreken. Dit is een veelzijdige reisgids met de focus op onder meer Bilbao en San Sebastián. In deze gids tref je ook leuke informatie aan over de plaatselijke keuken, de mooiste bezienswaardigheden in de regio en de mooiste routes. Ook dit is weer een lekker uitgebreide reisgids met maar liefst 264 pagina’s. Deze reisgids kost je ongeveer €24; ik vind dat deze gids elke euro dubbel en dwars waard is. De reisgids is rijkelijk geïllustreerd, bevat waardevolle informatie en is eenvoudig mee te nemen. Met deze gids bereid je je reis naar Noord Spanje in ieder geval perfect voor!

4. De Groene Reisgids – Noord-Spanje

De Groene Reisgids – Noord-Spanje is een vrij unieke gids over Noord Spanje. Dit is namelijk een reisgids die door Michelin opgesteld is. Niet de bandenleverancier, maar de beoordelaar van restaurants en cafés. Dat is dan ook precies wat in deze Noord Spanje reisgids terugkomt. In deze gids vind je allerlei beoordelingen over restaurants en andere horecagelegenheden. Tijdens je reis door Noord Spanje kun je zodoende optimaal genieten van de overheerlijke keuken. Bijkomend voordeel is de diversiteit; deze reisgids richt zich op meerdere steden in Noord Spanje. Zoek de gewenste stad in het hoofdstuk op en check wat de leukste restaurants zijn.

5. Insight guides Noord-Spanje

De Insight guides Noord-Spanje reisgids is ook een aanrader. Deze reisgids is door ervaren reisexperts opgesteld en telt maar liefst 316 pagina’s. De gids is gelukkig vrij compact, waardoor je ‘m eenvoudig mee op reis kunt nemen. Het is ook nog een gids waarmee je je reis naar Noord Spanje perfect voor kunt bereiden. In deze reisgids ligt de focus op onder meer de geschiedenis, de mooiste bezienswaardigheden, de mooiste plekjes en allerlei praktische informatie. De auteurs zoomen ook nog in op zaken als veiligheid, gezondheid, klimaat en vervoer. Daarbij vind ik het subliem dat alle hoofdstukken van prachtige foto’s voorzien zijn.

Noord Spanje reisgids5

Waarom heb je een reisgids Noord Spanje nodig?

Ga je naar Noord Spanje toe? Dan kun je niet zonder een goede reisgids Noord Spanje. Met deze beste reisgids Noord Spanje geniet je namelijk van meerdere voordelen:

  • Je bereidt je reis goed voor. Als je de wens hebt om naar Noord Spanje te gaan, moet je je reis even goed uitdokteren. Dit is namelijk een reusachtige regio met allemaal unieke plekken. Met een goede reisgids bereid je je reis gelukkig goed voor, waardoor je alles uit je reis kunt halen.
  • Je hebt alle informatie op zak. De informatie over Noord Spanje is moeilijk in één boek te vatten. Toch hebben de auteurs van bovenstaande reisgidsen dit voor elkaar gekregen. Neem je één van deze gidsen mee op reis? Dan heb je dus alle informatie op zak.
  • Je hoeft je smartphone minder te gebruiken. In Noord Spanje kun je ontzettend veel zien, doen en beleven. Het zou daarom zonde zijn als je continu je smartphone in je hand moet hebben om dingen op te zoeken. Met de beste reisgids Noord Spanje is daar gelukkig geen sprake van. In deze gids vind je alle mogelijke informatie, waardoor je je smartphone niet meer hoeft te gebruiken om dingen op te zoeken.
  • Je ontdekt deze prachtige regio. Wat mij betreft is Noord Spanje één van de mooiste regio’s van Spanje. De diversiteit qua landschappen is daar één van de vele redenen van. Door een goede reisgids te kopen, ontdek je deze prachtige regio en de mooiste plekjes perfect.

Verschillende soorten reisgidsen Noord Spanje

Het is goed om te weten dat je uit veel soorten reisgidsen over Noord Spanje kunt kiezen. Sommige gidsen richten zich op bezienswaardigheden, terwijl andere gidsen zich op bijvoorbeeld autoroutes richten. Juist hierom zou je op voorhand goed na moeten denken over hetgeen je wilt weten. Die informatie moet vervolgens in je Noord Spanje reisgids terug te vinden zijn.

Noord Spanje reisgids2

Reisgids Noord Spanje uitkiezen: hier moet je op letten

Ben je van plan om binnenkort naar Noord Spanje af te reizen? Of overweeg je om een bezoekje aan deze prachtige regio te brengen? In beide gevallen raad ik je aan om een goede reisgids Noord Spanje aan te schaffen. Wat voor jou de beste variant is, achterhaal je door goed op onderstaande punten te letten.

Soort reisgids

Bepaal goed naar wat voor soort gids je precies op zoek bent. Wat voor informatie wil je precies in de gids vinden? Hoe wil je de gids gebruiken? En waar wil je de reisgids gebruiken? Dit zijn belangrijke vragen om even goed naar te kijken.

Hier kun je namelijk het soort reisgids Noord Spanje op afstemmen. Ook kun je hier de inhoud van de gids op afstemmen. Tijdens mijn onderzoek heb ik in ieder geval opgemerkt alle reisgidsen unieke inhoud hebben.

Auteur & taal

Wil je per sé een Nederlandstalige gids hebben? Of is een Engelstalige gids ook goed voor je? Mijn voorkeur gaat naar een Nederlandstalige variant uit, maar mogelijk sta jij hier anders in. Van Engelstalige reisgidsen is het aanbod wel uitgebreider.

Kijk ook goed naar de auteur. Idealiter kies je voor een reisgids Noord Spanje die door een ervaren reisexpert of reisinstantie samengesteld is. Deze gidsen bieden over het algemeen de meeste waarde en informatie.

Pagina’s en afmetingen

Bij een reisgids Noord Spanje zijn ook de pagina’s en de afmetingen van belang. Het aantal pagina’s zegt eigenlijk iets over de inhoud van de gids. De afmetingen zijn vooral belangrijk als je de reisgids ter plekke wilt gebruiken. In dat geval zou de reisgids vrij compact moeten zijn.

Prijs

Hoeveel geld moet je betalen voor een goede reisgids Noord Spanje? Ga uit van een bedrag tussen de €15 en €30. Aangezien de prijsverschillen klein zijn, hoef je naar mijn mening niet al te goed naar de prijs te kijken.

Nieuwe of tweedehands reisgids Noord Spanje kopen?

Mijn advies is om altijd voor een nieuwe reisgids Noord Spanje te kopen. Dit is wel zo hygiënisch en je weet zeker dat de gids volledig nieuw is. Na je reis kun je de gids overigens doorverkopen, mocht je daar nog wat euro’s mee willen verdienen.

Noord Spanje reisgids3

Waar koop je een goede Noord Spanje reisgids?

De beste reisgidsen Noord Spanje koop je bij Bol. Bij deze webshop geniet je van een snelle levering, uitgebreid aanbod en scherpe prijzen. Overigens kun je ook bij Bol kiezen voor een tweedehands reisgids. Daar staat dan altijd bij vermeld wat de conditie van de gids precies is.

Reisgidsen voor andere Spaanse regio’s

Noord Spanje is wat mij betreft één van de mooiste regio’s van Spanje. Uiteraard zijn ook andere regio’s erg mooi, dus check ook even een Baskenland reisgids, Costa Brava, reisgids, Costa Blanca reisgids en Andalusië reisgids.

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen