Beste reisgids Tenerife van 2024

Reisgids Tenerife

Tenerife staat te boek als één van de mooiste Canarische Eilanden. Het is sowieso één van de meest bijzondere eilanden, mede door de aanwezigheid van de vulkaan. Dit maakt Tenerife ook direct een veelzijdig eiland; je kunt hier heerlijk tot rust komen, maar ook van alles doen en bekijken. Graag raad ik je aan om naar Tenerife te gaan met één van deze reisgidsen:

7 beste reisgidsen Tenerife van 2024

1. ANWB Extra Tenerife

€15,50
Op voorraad
Bol.com

De ANWB Extra Tenerife reisgids is de beste reisgids Tenerife van 2024. Deze gids is ontzettend handig mee te nemen, bevat allerlei waardevolle informatie en is door een ware expert opgesteld. ANWB weet als geen ander wat dit prachtige eiland allemaal te bieden heeft. In deze reisgids tref je onder meer praktische tips over hotels, een lijst met de leukste bezienswaardigheden en informatie over de mooiste routes over het eiland. Deze routes kun je ook nog eens op meerdere manieren afleggen. Daarnaast vind ik het geweldig dat deze complete reisgids slechts €15,50 kost. Dit is een miniem bedrag met het oog op de inhoud en handigheid van deze reisgids. Goed om te weten: deze Tenerife reisgids bevat 128 pagina’s.

2. Reishandboek Tenerife, La Gomera & El Hierro

Met het Reishandboek Tenerife, La Gomera & El Hierro kom je ook niks te kort. Dit is een praktische en culturele reisgids waarin je onder meer alle bezienswaardigheden treft. Ook is het geweldig dat dit reishandboek op de traditie, cultuur en gastronomie van Tenerife ingaat. Je hoeft voor je vakantie naar Tenerife eigenlijk alleen maar dit handboek door te nemen. Dan weet je alvast alles wat je moet weten over dit eiland. Dit boek bevat maar liefst 218 pagina’s en is hierdoor een geweldig naslagwerk. Door de afmetingen en vormgeving is het wel een boek dat je vooral thuis gebruikt. Eventueel kun je ‘m op reis meenemen, maar vervoer ‘m dan in je rugtas.

3. Marco Polo NL Reisgids Tenerife

De Marco Polo NL Reisgids Tenerife is ook een geweldige reisgids voor dit eiland. In dit boek tref je waardevolle informatie, talloze plattegronden en unieke inzichten. Ook heeft men ervoor gekozen om een lijst met de 15 populairste bezienswaardigheden in deze reisgids te verwerken. Bijkomend voordeel vind ik dat dit een reisgids in pocket formaat is; je neemt ‘m dus probleemloos in je tas, broekzak of jaszak mee. Deze reisgids bevat maar liefst 152 pagina’s en is hierdoor lekker uitgebreid. Je treft hier zo’n beetje alle mogelijke informatie in, ongeacht waar je bent is dit bijzonder handig! Ook deze gids is lekker goedkoop; slechts €14,95!

4. Merian live! Tenerife

Met de Merian live! Tenerife bereid je je reis naar Tenerife perfect voor. Dit is een handige reisgids met daarin alle mogelijke informatie over dit eiland. Denk hierbij aan een lijst met bezienswaardigheden, informatie over eten en drinken, informatie over hotels, informatie over wandelingen en informatie over de leukste excursies. Ook vind je in deze Tenerife reisgids informatie over wat de mooiste stranden van dit eiland zijn. Deze reisgids is eenvoudig mee te nemen, bevat 120 pagina’s en kost je slechts €15,95. Je kunt je vast nu al voorstellen dat ik erg te spreken ben over de Merian live! Tenerife reisgids!

5. Wat & Hoe reisgids Tenerife & La Gomera

In de Wat & Hoe reisgids Tenerife & La Gomera tref je alle mogelijke informatie over Tenerife! Deze reisgids bevat informatie over de leukste bezienswaardigheden, over eten en drinken op het eiland en over de mooiste wandelroutes. Met name dat laatste vind ik een geweldige toevoeging. Ook vind je in deze reisgids leuke insider tips van mensen die op Tenerife wonen of hebben gewoond. Deze reisgids is ook weer eenvoudig mee te nemen en bevat maar liefst 192 pagina’s. Het is daarmee zonder twijfel één van de meest veelzijdige reisgidsen over Tenerife. Voor deze gids betaal je bovendien slechts €10,49!

Tenerife reisgids5

Waarom heb je een reisgids Tenerife nodig?

Ben je van plan om naar dit prachtige eiland te gaan? Of heb je je vakantie zelfs al geboekt? Goed bezig! Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste en leukste eilanden die tot de Canarische Eilandengroep behoren. Daar wil ik graag aan toevoegen dat je tijdens je vakantie op Tenerife zéker een goede reisgids kunt gebruiken. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen:

  • Alle informatie bij de hand. De betere Tenerife reisgidsen zijn lekker compact, waardoor je zo’n reisgids eenvoudig mee kunt nemen tijdens je vakantie. Dit is ideaal aangezien je hierdoor altijd alle informatie bij de hand hebt. Belangrijk, aangezien Tenerife echt heel veel te bieden heeft.
  • Je hebt je smartphone niet/minder nodig. Als je op Tenerife bent, wil je echt genieten. Dat doe je niet als je de hele tijd je smartphone nodig hebt om dingen op te zoeken. Neem daarom een reisgids mee en voorkom daarmee dat je continu je smartphone in handen hebt.
  • Leuke insider tips. Wat mij bij de betere reisgidsen Tenerife opgevallen is, is dat deze gidsen vol staan met leuke insider tips. Dankzij deze tips kom je op de leukste en mooiste plekjes van dit eiland uit. Zonder dat je last van massatoerisme hebt!
  • Perfecte voorbereiding van je reis. Een goede reisgids gebruik je moeiteloos ter plekke. Maar, zo’n gids biedt ook nog de mogelijkheid om je reis naar Tenerife perfect voor te bereiden. Sla ‘m thuis open en verdiep je in dit prachtige eiland.

Verschillende soorten Tenerife reisgidsen

Wil je de beste reisgids Tenerife aanschaffen? Dan moet je allereerst een keuze tussen de twee soorten reisgidsen maken. Je kunt ten eerste kiezen voor een reisgids waarin alles om Tenerife draait. Deze gidsen richten zich volledig op dit eiland en dus niet op andere eilanden. Of mooie plekjes in de buurt.

Ten tweede kun je voor een veelzijdigere reisgids kiezen. In zo’n reisgids komt Tenerife aan bod, maar ook andere eilanden in de buurt. Of zelfs alle Canarische Eilanden. Op dit gebied bestaat absoluut geen goed of slecht. Je moet puur voor jezelf bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Tenerife reisgids1

Reisgids Tenerife uitkiezen: hier moet je op letten

Graag raad ik je de beste reisgids Tenerife aan. Je bereidt je reis perfect voor, bent op de hoogte van de leukste plekjes en maakt je vakantie hier nóg leuker mee. Dat laatste komt sowieso wel goed, aangezien Tenerife oprecht een prachtig eiland is.

Wil je zelf ook graag de beschikking over een goede Tenerife reisgids hebben? Dan raad ik je graag aan om even goed naar onderstaande aandachtspunten te kijken. Met deze punten vind je snel de beste reisgids Tenerife voor je komende reis.

Soort reisgids & inhoud

Je moet dus eerst een keuze maken tussen de twee soorten reisgidsen. Op dit gebied kan ik je eigenlijk geen advies geven, aangezien het volledig van je eigen wensen afhangt. Ook je reisprogramma is uiteraard bepalend.

Daarbij raad ik je ook aan om goed naar de inhoud te kijken. Wat vind je precies in de gids? Tref je in de gids alleen informatie over de leukste bezienswaardigheden? Of ook nog over de leukste restaurants, mooie wandelroutes en andere belangrijke zaken? Ook op dit gebied moet je voor jezelf bepalen waar je precies naar op zoek bent.

Afmetingen & gewicht

Wat ik ook erg belangrijk vind, is de grootte van de reisgids. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een pocket formaat reisgids. Zo’n gids neem je eenvoudig in je broekzak, jaszak of tas mee, waardoor je overal op dit eiland de beschikking over de reisgids hebt.

Overigens kun je ook nog met een schuin oog naar het aantal pagina’s kijken. Alleen dit gegeven is echter vrij onduidelijk; het gaat puur om de combinatie van de afmetingen en het aantal pagina’s.

Prijs

Wat heb je over voor de beste reisgids Tenerife? In mijn ogen is dit een punt waar je eigenlijk niet naar hoeft te kijken. De betere reisgidsen zijn namelijk allemaal tussen de €10 en €25. De prijsverschillen zijn dus klein. Ga daarom puur voor de gids die je het meeste aanspreekt.

Auteur & taal

Kijk goed naar de auteur of instantie die de reisgids opgesteld heeft. Dit moet, wat mij betreft, om een bewezen partij gaan. Met een reisgids van bijvoorbeeld ANWB of Marco Polo zit je altijd goed. Kijk ook nog even naar de taal. Mijn voorkeur gaat naar Nederlandstalige gidsen uit, maar mogelijk heb jij op dit gebied andere wensen.

Nieuwe of tweedehands reisgids Tenerife kopen?

Mijn advies is om altijd voor een gloednieuwe reisgids Tenerife te gaan. Deze varianten zijn niet al te duur en zijn dus wel volledig nieuw. Na je vakantie op Tenerife kun je deze reisgids bovendien zelf weer doorverkopen.

Tenerife reisgids3

Waar koop je een goede reisgids Tenerife?

Een goede reisgids Tenerife koop je het beste bij Bol. Deze webshop biedt een divers aanbod aan, zorgt voor een snelle levering en hanteert ook nog scherpe prijzen. Veel plezier alvast op Tenerife!

Reisgidsen voor andere Spaanse eilanden

Twijfel je nog enigszins tussen Tenerife en andere Spaanse eilanden? Bestel dan ook een Ibiza reisgids, Lanzarote reisgids, Mallorca reisgids en Gran Canaria reisgids. Met deze gidsen bereid je je komende vakantie perfect voor!

Scott

Hoi, mijn naam is Scott! Als ervaren reiziger weet ik als geen ander hoe fijn een goede reisgids is. Voor jou ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste reisgidsen per land en stad. O ja, nog een leuk detail: mijn favoriete steden zijn Split, Londen en Sydney!

Aanbevolen artikelen